Multinasjonalt Kvinnefellesskap
Fløien-tur 2010

Rapport fra Fløyen-turen i vår, den 9. mai 2010


Som overskriften sier, dro vi ca 120 damer og minst like mange barn på Fløyen den 9. Mai 2010. Dagen startet med oppmøte klokken 12.30, men de aller ivrigste var nok på stedet fra rundt klokken 12, og de seneste kom nærmere klokken 1300. Vi er godt vant nå, og jobber med gode marginer. Det er alltid en utfordring å få såpass mange mennesker opp med Fløybanen, spesielt på en søndag med tilsynelatende pent vær tidlig på dagen, og det i tillegg er starten på turistsesongen. Men tradisjonen tro, klarte vi det i år også, og fordelt på tre-fire turer, kom vi oss alle opp til slutt.

Denne gangen var det veldig mange kvinner vi ikke har sett før, vi hadde fått hjelp av noen lærere til å markedsføre turen, så vi ble en god del flere enn vi normalt bruker å være, men vante som vi er, tok vi det også med ett helspark, ingen skal vel vende hjem igjen uten å ha fått vært på Fløyen!

Da vi kom opp, fyrte vi på grillene, kanskje noen for få siden vi delte litt for rundhåndet ut til å begynne med, men etter gjentatte oppfordringer om å dele på godene, fikk alle grillet det de skulle, noen hadde egen mat med, mens andre fikk av vår medbrakte mat, og alle ble mette til slutt.

Noen av de tøffeste guttene (i alle fall en ) hadde allerede vasset før mødrene (moren) kom opp, og var allerede frossen, men det fikk de fort løpt av seg i skogen, og fikk varmet seg gjennom å utforske skogen rundt Skomakerdiket. Tradisjonen tro hadde vi med bøtter, spader, fotballer og annet lekeutstyr, og barna delte best de kunne, og lekte både i vannkanten og i skogen. De store barna tar de minste med på leken, og alle mødrene kunne slappe av og nyte god mat, og hverandres selskap, og stifte nye bekjentskaper.

Ett lite anslag fritt etter hukommelsen, tilsier at det var kvinner fra Iran, Irak, Vietnam, Sudan, Ethiopia, Norge, Somalia, Afghanistan, Algerie, Marokko, Kurdistan, Syria, Tyrkia, Egypt og Sri Lanka.

En stund etter vi kom opp, når maten var vel ferdig og fortært, stort sett, bare etternølerne grillet enda, så kom regnet, skyene åpnet seg, noen valgte å løpe ned til Fløybanestasjonen, mens andre ble standhaftig igjen ved Skomakerdiket, og vi som ble igjen angret ikke, for det lyste da godt opp igjen etterpå, og vi fikk en flott stund også etter regnskyllet.

I fem-tiden gikk vi mot stasjonen, og fikk folk på banen, og vendte nesen hjemover.

Alt i alt hadde vi en flott tur, med sprengte budsjetter, god mat, masse folk, både fint og dårlig vær, slik det skal være i Bergen en mai-dag!

Årsrapport 2009
Abid Rajas besøk
Fløien-tur 2010
Årsrapport 2010
Årsrapport 2011
Årsrapport 2012
ForsidenAktiviteterOm ossMinneord fra MKF til Shilan ShorshKontakt ossBilledgalleriTiltak og rapporter