Multinasjonalt Kvinnefellesskap
Abid Rajas besøk
Multinasjonalt Kvinnefellesskap i Bergen (MKF) hadde et åpent kulturarrangement onsdag 27. oktober i 2010

Tema:
Dialog om vold undertrykkelse og ekstremisme.

Program:
Debattleder: MKF leder, Solveig Sandalsnes
- Arrangementet åpnes av ordfører Gunnar Bakken
- Innledning ved Abid Q. Raja
- Politikerpanel og debatt - spørsmål fra salen
- Kulturinnslag

Hovedinnleder:
Abid Qayyum Raja er en norsk advokat, samfunnsdebattant og politiker for Venstre med røtter fra Pakistan. Han var på andreplass på Akershus Venstres liste for stortingsvalget i 2009, men fikk ikke nok stemmer til å bli valgt inn.

Raja har nettopp lansert sin bok "Dialog om vold undertrykkelse og ekstremisme". Hat og islamistisk radikalisering, tvangsekteskap og forbudt kjærlighet, undertrykkelse av kvinner og barn i den muslimske familien – dette er noen av de viktige tema Abid Q. Raja setter på dagsorden i denne boken.

I stedet for fordømmelse og krav om hardere straffer, ønsket Raja å få minoritetsungdommen i tale og høre om deres utfordringer. Gjennom reiser og samtaler med flere av Europas sentrale aktører setter forfatteren også den norske situasjonen inn i et større perspektiv. Hvordan skal vi i Norge unngå opptøyer som dem i Frankrikes forsteder i 2005? Hvorfor identifiserer tyrkere i Tyskland seg mer med sitt opprinnelige hjemland?

Raja mener Norge er i ferd med å marginalisere og stigmatisere en hel generasjon minoritetsungdom. De trenger å finne sin identitet og det norske samfunnet må åpne opp for deres evner og perspektiver.

Arrangementet var som alltid gratis og åpent for alle. Det ble servert te, kaffe, vafler, muffins og kaker.

Som alltid var det mye folk, kanskje ikke så mye som forventet, men vi fikk solgt en del eksemplarer av boken, og en nyttig debatt, hvor kontakter ble knyttet på tvers av meninger og forutsetninger

Årsrapport 2009
Abid Rajas besøk
Fløien-tur 2010
Årsrapport 2010
Årsrapport 2011
Årsrapport 2012
ForsidenAktiviteterOm ossMinneord fra MKF til Shilan ShorshKontakt ossBilledgalleriTiltak og rapporter