Multinasjonalt Kvinnefellesskap
Årsrapport 2011
 

GRUPPENS MEDLEMMER

Gruppen har i perioden bestått av: Solveig Sandalsnes – leder, Sølva Nabila Saxelin – kasserer, Solveig Thomassen – sekretær

Medlemmer: Kari Lahn Knudsen, Eli Miriam Amundsen og Jeyla Rustamova

Varamedlemmer: Hajar Yoosafi, Carlota Vallebona og Zoita Jakobsen

Arbeidsutvalg: Sølva, Solveig T. og Solveig S. Varamedlem: Kari

 

2011 har vært et greit arbeidsår for MKF, vi har hatt 12 møter i løpet av året. Mellom møtene har det vært jevnlig og god kontakt via e-mail, telefon og tekstmeldinger.

Økonomien kunne selvsagt ha vært bedre. Med driftsstøtte og støtte til tiltak fra HFK og støtte fra Frifond barn og unge til Fløienturer og Frifond Stem! til et Åpent kulturarrangement har vi gjennomført to Fløienturer, to kulturarrangement og det som er årets høydepunkt for mange av gjestene våre: Sammenkomst – PYNTEFEST – som semesteravslutning. Dette må vi si oss svært god fornøyde med.


 

Vi har i løpet av året hatt kontakt med kvinner fra følgende land : Afghanistan, Algerie, Azerbaijan, Bangladesh, Bolivia, Bosnia, Bulgaria, Burundi, Chile, Costa Rica,

Egypt, Eritrea, Etiopia, Filippinene, Gambia, Ghana, India, Irak, Iran, Kina, Kurdistan, Libanon, Marokko, Myanmar, Nepal, Nigeria, Norge, Pakistan, Palestina, Romania, Russland, Serbia, Somalia, Sri Lanka, Sudan, Sverige, Syria, Thailand, Tyrkia og Vietnam. Med andre ord: Kvinner fra hele verden!


 

ÅPENT KULTURARRANGEMENT 14. MARS - RÅDHUSKANTINEN

Åpent Kulturarrangement 14. mars hadde tema: GODKJENNING AV UTDANNELSE FRA UTLANDET. Undertittel: Utfordringer i forhold til andre utdanningssystem enn det norske og å kunne utnytte utdanning og kompetanse i flere land.

Arrangementet ble åpnet av rektor ved UiB Sigmund Grønmo. Som innleder hadde vi avdelingsdirektør ved NOKUT Ida Lønne, Ragnhild Aasvang fra IMDi og Kari M. Rasmussen fra NAV Intro og kvalifisering. Politikerpanel: AP, FRP, HØYRE, KRF, RAUDT, SP, SV og VENSTRE. Debatten ble ledet med stø hånd av Sølva og Nooshin

Gode innledninger, dyktige politikere i panelet. Innlederne deltok i panelet og var aktivt med i debatten. Dette er et tema som er viktig for og berører svært mange med minoritetsbakgrunn, det fikk vi flere eksempler på i en meget god debatt! Politikerne som deltok i panelet og innlederne ba om å bli invitert til oppfølgings- arrangementet med tema: Innvandrerne og arbeidsmarkedet/innvandrerne og fagbevegelsen. Og det skal de selvsagt få!

Et særdeles vellykket arrangement!


 

PINNEKJØTTFEST 28. JANUAR

Den tradisjonelle pinnekjøttfesten var hjemme hos Hajar. Som navnet sier: Det er pinnekjøtt på menyen, selvsagt med mandelpoteter og kålrotstappe. Desserten var selvsagt multekrem med hjemmebakte krumkaker! Hajar og Solveig S. pyntet bord og laget alt ferdig til gjestene kom.

Duften av pinnekjøtt lå i luften, det tok ikke lang tid før alle hadde benket seg rundt bordet! God mat, hyggelig prat og god stemning hele kvelden!

Pinnekjøttfesten er en tradisjon for MKF – og den skal vi fortsette med fremover!

Gruppens medlemmer kalte også i år pinnekjøttfesten for en femstjerners aften!


 

SØNDAGSTUR TIL FLØIEN 29. MAI

Som overskriften sier dro vi til Fløien 29. mai. Som vanlig hadde vi oppmøte klokken 12.30. Noen kom allerede ved 12-tiden og etternølerne en times tid senere….. Dette er noe vi er vant med, det er ikke stort vi kan gjøre med det…….

Det er alltid en utfordring å få såpass mange mennesker opp med Fløibanen, spesielt på en søndag med tilsynelatende pent vær tidlig på dagen, og det i tillegg er starten på turistsesongen. Tradisjonen tro klarte vi det denne gangen også med god margin!

Som vanlig var det mange ’kjente fjes’ å se – og noen nye. Lærerne ved Nygård skole er flinke til å markedsføre turen, det samme gjør lærerne ved Norsktrening for innvandrere ved Røde Kors. Det kommer jevnlig positive tilbakemeldinger fra lærerne og elvene er de beste PR-agentene vi kan få for turene våre!

Spaserturen til Skomakerdiket skjerper apetitten, og grillene fyres opp på rekordtid. Noen har det nesten litt for travelt med å få maten ferdig grillet…….

Som vanlig var det noen som hadde med egen mat og delte rundhåndet med andre,- og noen kom tomhendte og forsynte seg av vår og de øvrige gjestenes mat……….

Ingen gikk sulten hjem igjen!!!!!

Det var ganske kaldt i luften og i Skomakerdiket, likevel var det noen som bare måtte stikke føtter og litt mer av kroppen i vannet. Mødrene har litt ekstra klær med og med oppdagelsestrang i blodet fikk de fort løpt av seg i skogen og fikk varmet seg gjennom å utforske skogen rundt Skomakerdiket. Bøtter, spader, fotballer og annet lekeutstyr vi hadde med var i flittig bruk, barna delte best de kunne og lekte både i vannkanten og i skogen. De store barna tar de minste med på leken, og alle mødrene kan slappe av og nyte god mat og hverandres selskap, og stifte nye bekjentskaper.

I fem-tiden gikk vi mot stasjonen, fikk folk på banen og vendte nesen hjemover.

Alt i alt hadde vi en flott tur, med god mat, mange gjester, både fint og dårlig vær, slik det skal være i Bergen en maidag!

En innholdsrik dag for gjestene våre og en særdeles vellykket tur for MKF som arrangør.


 

SØNDAGSTUR TIL FLØIEN 28. AUGUST

Været så slett ikke lovende ut tidlig denne søndagsmorgenen, noen av oss lurte på om det kom noen gjester? At det var muslimenes hellige fastemåned Ramadan spilte også inn for mange. Men det kom et ganske stort antall kvinner og barn, disse to forholdene tatt i betraktning! Som vanlig: Kjente og ukjente ansikter møtte oss da vi kom med ryggsekk og bæreposer fullstappet av alt som skal til for å gjennomføre turen. Opp med Blåmann, spasertur til Skomakerdiket. ’Alle’ – store som små kan veien nå. Og veteranene er gode veivisere for dem som ikke har vært med oss før! Barna kommer lett i kontakt med nykommerne og finner fort tonen sammen! De ivrigste kommenterer at de har ventet i evigheter før vi voksne, etternølere kommer – det haster med å få fyr på grillene! Som vanlig var det mange, villige hender, og alle samarbeider godt. De største barna tar ansvar for de minste, og de er flinke til å holde styr på viltre smårollinger!

Tradisjonen tro er det hot-dogs, kyllinglår og fisk som er på menyen. Og også – tradisjonen tro – er det mange av barna som heller vi ha foliestekt fisk med grønnsaker enn pølser! Den friske luften skjerper apetitten både hos små og store! Som vanlig er det mange som har med seg egen mat, og vi får smake på herlige retter fra ’all verdens hjørner’! alle er enige om at maten smaker mye bedre på Fløien enn hjemme! Med andre ord: Vi koser oss sammen, vennskap knyttes og tiden flyr!

Barna er høyt og lavt, mødrene kan slappe av i trygg forvissning om at barna blir tatt godt vare på! Men, alt må ha en ende – og da solen sank gikk veien tilbake til Fløibanen. Selv om det nok var kjølig i luften var det ingen som sa nei takk da det ble snakk om å kjøpe is til barna. Problemet for dem var: Hvilken skal vi velge? Så gikk turen tilbake til byen – Blåmann både opp og ned denne dagen.

En svært vellykket søndagstur for store og små.

 

ÅPENT KULTURARRANGEMENT 7. SEPTEMBER

Onsdag 7. september i forbindelse med Kommunevalget.

MKF fikk midler fra Frifond Stem! til dette arrangementet. for første gang hadde vi avisannonse i BT – og for første gang ble den nye logoen vår brukt ’offentlig’!

Tema: Teller min stemme? Hvorfor skal jeg bruke stemmeretten min?

Arrangementet ble åpnet av varaordfører Trude Drevland. Hun snakket om medbestemmelse i samfunnet og at det er viktig at alle som har stemmerett bruker den! Hovedinnledningen var ved professor ved UiB Thorvald Gran. En engasjerende og tankevekkende innledning hvor han tok opp forskjellige aspekter i vårt demokrati og konsekvensene av at landets innbyggere blir sløve og likegyldige til det som skjer i samfunnet. Marita Moltu fra KRF hadde en innledning der hun belyste samfunns-interesser og samfunnsansvar hos enkeltindivider og grupper av befolkningen. Leïla Rossow fortalte hvorfor hun, som førstegangsvelger vil bruke stemmeretten sin. Debatten ble ledet med stø hånd av vår egen Sølva og Leïla. I politikerpanelet var følgende parti representert: AP, FRP, HØYRE, KRF, RAUDT, SP, SV og VENSTRE. Vi inviterte ungdomspolitikere fra samtlige partier i Bergen – og de som satt i panelet representerte sine partier på en særdeles god måte. Mange av våre ’faste tilhørere’ sa at dette politikerpanelet er det beste vi har hatt! Servering av pizza og cola var populært hos alle!

Som arrangører er vi svært godt fornøyde med innledninger, politikerpanelet og debatten. Et særdeles godt arrangement!


 

STAND PÅ TORGALLMENNINGEN 29. SEPTEMBER – INTERNASJONAL UKE

Også i år hadde vi stand på Torgallmenningen i forbindelse med Internasjonal Uke. Solveig S. nøt ferielivets gleder om bord i en cruiser i Middelhavet denne dagen. Uken før møttes de to Solveig’ene på parkeringsplassen på Åsane Senter og hadde overlevering av engangsutstyr, kakemix og alt som skulle brukes på standen. Kari, Solveig T. og Sølva bidro med å bake og betjente standen.

Heldigvis var det ikke de store problemene med strømtilførselen, det gikk fint å få kokt vann til te og kaffe. Kaker, muffins og boller solgte ’som varmt hvetebrød’ – og det ble et lite overskudd i kassen vår i år også.

Å delta med stand gjør at vi kommer i kontakt med mange som ville vite mer om MKF og hva vi arbeider med. Standen var en stor suksess!


 

SAMMENKOMST PÅ BIKS SØNDAG 12. DESEMBER

Årets siste arrangement var sammenkomst på BIKS søndag 12. desember.

Gjester fra ’all verdens hjørner’ strømmet til BIKS denne søndags ettermiddagen. Vi satt frem bord og stoler til mange gjester, men måtte ta frem flere bord og stoler etter hvert som festpyntete damer og barn i alle aldre kom til festen. Og praten gikk livlig rundt de festpyntete bordene! Også denne gangen var det en rett til barna og en til de voksne, men det viste seg også denne gangen alle ville smake på begge variantene! Is og cocktailfrukter til dessert og te, kaffe og nystekte vafler, kaker og muffins var også på menyen. Fiskedammen for barna var en ’fulltreffer’! Og med mange gevinster å trekke da vi hadde utlodning var barna i sitt ess da de fikk trekke vinnerloddene og dele ut gaver til de heldige vinnerne. Musikk og dans var selvsagt en del av kveldens underholdning, og store og små tok parketten i bruk! Det ble sen kveld før den siste gjesten takket for en fin kveld og tok fatt på hjemveien.

Et svært vellykket arrangement og en fin avslutning på året!


 

REPRESENTASJON I ANDRE FORA

MKF er medlem i DFIRH og har møtt med en eller to representanter på Rådsmøtene og årsmøtet til DFIRH og årsmøtet ved BIKS.

Solveig S. deltok på IMDis Integreringskonferanse i Stavanger. En meget god konferanse! På grunn av MKFs svake økonomi dekket hun reise og opphold selv.


 

MEDLEMMENES AKTIVITETER

I tillegg til gruppens arrangementer har alle MKFs medlemmer vært aktive med oppsøkende virksomhet og andre ’gjøremål’ for MKF og andre organisasjoner.


 


 

Takk til hver enkelt for stor innsats i 2011!


 


 

Solveig S.


 


 

Årsrapport 2009
Abid Rajas besøk
Fløien-tur 2010
Årsrapport 2010
Årsrapport 2011
Årsrapport 2012
ForsidenAktiviteterOm ossMinneord fra MKF til Shilan ShorshKontakt ossBilledgalleriTiltak og rapporter